Zbiory
>
Napoje fermentacyjne w Prusach Królewskich w XVI-XVII wieku: produkcja, import, konsumpcja.
w zbiorach
w tej książce
METADANE
SPIS TREŚCI
Rozdział I. Problematyka, literatura i źródła
Rozdział II. Organizacja i technika produkcji
Rozdział III. Rynek napojów alkoholowych (produkacja miejscowa, import, asortyment)
Rozdział IV. Konsumpcja alkoholu
Rozdział V. Alkohol w kuchni i aptece - formy konsumpcji
Rozdział VI. Kultura konsumpcji alkoholu
Rozdział VII. Uwagi końcowe
Zestawienie miar pojemności
Aneksy
Spis aneksów
Bibliografia (z wykazem skrótów)
Spis tabel
Fermentationsgetränke im Königlichen Preußem in XVI-XVII Jahrhundert (Produktion - Import - Konsumption). Zusammenfassung
Rozdział VI. Kultura konsumpcji alkoholu
Książka jest dostępna na licencji
Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 Polska