1. Rozdział I. Problematyka, literatura i źródła
  2. Rozdział II. Organizacja i technika produkcji
  3. Rozdział III. Rynek napojów alkoholowych (produkacja miejscowa, import, asortyment)
  4. Rozdział IV. Konsumpcja alkoholu
  5. Rozdział V. Alkohol w kuchni i aptece - formy konsumpcji
  6. Rozdział VI. Kultura konsumpcji alkoholu
  7. Rozdział VII. Uwagi końcowe
  8. Zestawienie miar pojemności
  9. Aneksy
  10. Spis aneksów
  11. Bibliografia (z wykazem skrótów)
  12. Spis tabel
  13. Fermentationsgetränke im Königlichen Preußem in XVI-XVII Jahrhundert (Produktion - Import - Konsumption). Zusammenfassung

Rozdział IV. Konsumpcja alkoholu


0039 0040 0041 0042 0043 0044 0045 0046 0047 0048 0049 0050 0051 0052 0053 0054 0055 0056 0057 0058


Creative Commons License Książka jest dostępna na licencji Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 Polska